Terav

Ramen SAMYANG (BULDAK JJAJANG), 140g

SAMYANG »

10,99

SAMYANG to koreański🇰🇷producent żywności, który po raz pierwszy pojawił się w 1963 roku. To właśnie on stworzył pierwszy koreański ramen do szybkiego przygotowania🍜 Podczas swojego długiego istnienia SAMYANG poniósł wiele porażek, ale w ostatnich latach stał się popularny na całym świecie dzięki swojemu niesamowicie pysznemu i pikantnemu 🌶 ramenowi! Ten ramen o smaku kurczaka jest bardzo pikantny (2500-8000 SHU w skali Scoville’a).

Przygotowanie: 1. Zagotuj 500ml wody, dodaj makaron i gotuj przez 5 minut. 2. Zdejmij z ognia i odcedź wodę, pozostawiając 8 stołowych łyżek wody. Dodaj płynną mieszankę zupy i smaż przez 30 sekund. 3. Dodaj płatki i dobrze wymieszaj. Według własnego uznania zupę można doprawić warzywami, jajkami itd.

86 w magazynie

Opis

Skład: makaron (69,4%): Mąka PSZENNA, modyfikowana skrobia z tapioki*, rafinowany olej palmowy, GLUTEN PSZENNY, sól rafinowana, olej SOJOWY, koncentrat (guma guar), woda oczyszczona, regulatory kwasowości (czysty węglan potasu, węglan sodu, dwuzasadowy fosforan sodu, kwas cytrynowy); emulgator (lecytyna SOJOWA), olej palmowy o smaku zielonej herbaty. Zupa (28,1%): woda, pasta z czarnej fasoli, cukier biały, aromat (aromat kurczaka), cebula, sos SOJOWY, olej SOJOWY, pełne MLEKO w proszku, ser mozzarella w proszku, ostra papryka w proszku, czerwona papryka w proszku, MLEKO w proszku, modyfikowana skrobia ziemniaczana*, barwnik (zwykły karmel), drożdże w proszku, czosnek, masło w proszku, sól, teksturowane białko SOJOWE w proszku, bielony ekstrakt z ostrej papryki, substytut śmietanki, ekstrakt z papryki, syrop kukurydziany, wzmacniacze smaku (5′-rybonukleotydy disodowe), pieprz czarny w proszeku, regulatory kwasowości (węglan potasu, węglan sodu, fosforan sodu, pirofosforan disodu). Płatki (2,5%): suszona marchew, suszona kapusta, mrożona zielona fasolka szparagowa, suszona cebula, teksturowane białka roślinne. Wyprodukowano w zakładzie przetwarzającym seler, zboża zawierające gluten, skorupiaki, jaja, ryby, mleko, mięczaki, gorczycę, orzechy, orzeszki ziemne, sezam, produkty sojowe. *Zawiera organizmy modyfikowane genetycznie. Przygotowanie: makaron i płatki wrzucić do wrzącej wody (600ml) i gotować 5 minut. Zostawić 8 łyżek wody, dodać sos i podgrzewać mieszając przez 30 sekund. Wymieszaj i podawaj.

Wartość odżywcza w 100g: wartość energetyczna – 1674 kJ / 400 kcal; tłuszcz – 13,6g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 6,4g; węglowodany – 60,0 g, w tym cukry – 5,7 g; błonnik – 2,8 g; białko – 9,3g; sól – 2,6g.

Informacje dodatkowe

Waga netto

140 g

Kraj pochodzenia

Warunki przechowywania

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

* Wygląd rzeczywistego produktu może nieznacznie się różnić od zdjęcia produktu na stronie internetowej